İZOTOP ANALİZ LABORATUVARI
Isotopic Analyzer
Marka: Picarro
Model: G2121-i
Cihaz özellikle farklı karbon kaynaklarından elde edilen ikame ürünlerle karıştırılmak suretiyle sahteciliği yapılabilen bal, alkol, pekmez, yağ ve benzeri gıdalarda tağşiş olup olmadığını benzersiz bir performans ve kullanım kolaylığı ile kısa sürede belirleyebilmektedir.
Bal: Cihaz bala herhangi bir şeker kaynağı eklenmesi durumunda C13/C12 oranını ölçmek suretiyle yapılan tağşişi tespit edebilmektedir.
Alkol: Cihaz herhangi bir meyveden veya diğer C3 bitkilerinden (Üzüm, patates, buğday, arpa, elma, ayva...) elde edilen bir alkole, C4 bitkilerinden (mısır, tatlı sorgum , dallı darı, şeker kamışı) elde edilmiş bir alkol eklenmek suretiyle yapılan tağşişi belirleyebilmekedir.
Yağ: Cihaz C3 bitkilerinden (zeytin, pamuk, ayçiçeği...) elde edilen bir yağa, C4 bitkilerinden (mısır, tatlı sorgum , dallı darı) elde edilmiş bir yağ eklenmek suretiyle yapılan tağşişi belirleyebilmekedir.
Pekmez: Cihaz C3 bitkilerinden (üzüm, dut, harnup..) elde edilen bir pekmeze, C4 bitkilerinden (mısır, tatlı sorgum , dallı darı) elde edilmiş bir şeker şurubu eklenmek suretiyle yapılan tağşişi belirleyebilmekedir.
Sirke: Cihaz C3 bitkilerinden (üzüm, elma vb.) elde edilen bir sirkeye, askorbik asit veya sitrik asit gibi sentetik bir maddenin eklenmesi suretiyle yapılan tağşişi belirleyebilmiektedir.
Sistem her 15 dakikada bir, % 0,3 ‘ten daha iyi bir hassasiyetle numuneleri ölçebilmektedir.
İletişim:
ÇÜMERLAB doğrudan iletişim:
0(322) 338 6674
Üniversite ÇÜMERLAB dahili:
0(322) 338 60 84-4615-100