KARBON İZOTOP CİHAZI

İZOTOP ANALİZ LABORATUVARI

Isotopic Analyzer

 

 

 

Marka: Picarro

Model: G2121-i

 

Cihaz özellikle farklı karbon kaynaklarından elde edilen ikame ürünlerle karıştırılmak suretiyle sahteciliği yapılabilen bal, alkol, pekmez, yağ ve benzeri gıdalarda tağşiş olup olmadığını benzersiz bir performans ve kullanım kolaylığı ile kısa sürede belirleyebilmektedir.

Bal: Cihaz bala herhangi bir şeker kaynağı eklenmesi durumunda C13/C12 oranını ölçmek suretiyle yapılan tağşişi tespit edebilmektedir.

Alkol: Cihaz herhangi bir meyveden veya diğer C3 bitkilerinden (Üzüm, patates, buğday, arpa, elma, ayva...) elde edilen bir alkole, C4 bitkilerinden (mısır, tatlı sorgum , dallı darı, şeker kamışı) elde edilmiş bir alkol eklenmek suretiyle yapılan tağşişi belirleyebilmekedir.

Yağ: Cihaz C3 bitkilerinden (zeytin, pamuk, ayçiçeği...) elde edilen bir yağa, C4 bitkilerinden (mısır, tatlı sorgum , dallı darı) elde edilmiş bir yağ eklenmek suretiyle yapılan tağşişi belirleyebilmekedir.

Pekmez: Cihaz C3 bitkilerinden (üzüm, dut, harnup..) elde edilen bir pekmeze, C4 bitkilerinden (mısır, tatlı sorgum , dallı darı) elde edilmiş bir şeker şurubu eklenmek suretiyle yapılan tağşişi belirleyebilmekedir.

Sistem her 15 dakikada bir, % 0,3 ‘ten daha iyi bir hassasiyetle numuneleri ölçebilmektedir.

 

CİHAZ SORUMLUSU:

Öğr. Gör. Onur SEVİNDİK

İletişim:

Telefon: (0322) 338 60 84(60)

Dahili: 4615-217