Dr.Öğr. Üyesi Merve Darıcı ÇÜMERLAB’DA Metot Validasyonu Semineri Verdi

Çukurova Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Dr.Öğr.Üyesi Merve Darıcı ÇÜMERLAB’da akreditasyon çalışmalarına hazırlık kapsamında uzmanlara metot validasyonu parametreleri, seçicilik/seçimlilik, geri kazanım (recovery), doğruluk (accuracy), gerçeklik (trueness), kesinlik (precision), tekrarlanabilirlik (repeatability), tekrar üretilebilirlik (reproducibility), lineerlik (linearity), ölçüm aralığı (working range), tayin limiti (limit of detection, lod), ölçüm limiti (limit of quantification, loq), sağlamlık (robustness/ruggedness), metot validasyon raporunun hazırlanması ve metot validasyonu uygulama çalışmaları konularında detaylı bilgiler içeren bir seminer verdi.

Ayrıca Gıda Mühendisliği bünyesinde bulunan ve akredite olarak hizmet veren Çukurova Üniversitesi Alkollü İçkiler Analiz Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı Sorumlusu Dr.Öğr.Üyesi Merve Darıcı, akreditasyon çalışmalarına hazırlık aşamasındaki ÇÜMERLAB personeline desteklerini devam ettireceğini ifade etti.