...

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel'den ÇÜMERLAB’a Ziyaret

Prof. Dr. Tuncel: “Tüm Araştırmacılar ve Sanayicilere ÇÜMERLAB’ın Kapıları Açık”

İhtisaslaşma ve Misyon Farklılaşması Projesi kapsamında Çukurova Üniversitesi (ÇÜ), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen 20 devlet, 3 vakıf üniversitesi arasında araştırma üniversitesi olarak yerini aldı. Çukurova Üniversitesinin araştırma üniversitesi olmasının ardından Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, araştırma geliştirme faaliyetlerine yönelik gelişmiş altyapıya sahip Çukurova Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı (ÇÜMERLAB)'nı ziyaret etti.

Prof. Dr. Tuncel: “ÇÜMERLAB Ülkemiz ve Bölgemiz İçin Önemli Bir Merkez”

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Prof. Dr. Süha Berberoğlu ve Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Çukurova Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı’nı ziyaret ederek süreç hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Yapılan etkili çalışmalar neticesinde Çukurova Üniversitesinin araştırma üniversiteleri arasında yer almasının önemine vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Tuncel, akademisyenlerin araştırma projelerinin yanı sıra tüm bölgeye hizmet veren ÇÜMERLAB’ın kent ve ülkemiz için olan önemine dikkat çekti.

Farklı branşlardaki bilim alanlarına hizmet veren merkezin alt yapısının daha da güçlenmesi için yönetim olarak desteklerinin süreceğini belirten Prof. Dr. Tuncel, tüm araştırmacılara ve sanayicilere ÇÜMERLAB’ın kapılarının açık olduğunu ifade etti.

Merkezde yer alan laboratuvarları gezerek ileri teknolojiye sahip cihazlar hakkında Merkez Müdürü Doç. Dr. Ahmet Ekicibil ve uzmanlardan bilgi alan Rektör Prof. Dr. Tuncel’in ziyareti anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.