SEMİNER - Syed Hamza Zaffar BUKHARI

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıklarından Dr.Öğr. Üyesi Yasemin Saygıdeğer, Syed Hamza Zaffar Bukhari’nin yüksek lisans tezi kapsamında hedefe yönelik kanser tedavisi için nanoteknolojik ilaç geliştirme konusunda ortak bir projeye imza atıyorlar.

Ç.Ü. Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim dalı, Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü, Adana Alparslan Türkeş Üniversitesi Malzeme Mühendisliği bölümünden ve Biyoteknoloji anabilim dalından araştırmacıların işbirliğiyle yürütülecek projenin ilk adımları ÇÜMERLAB’da atıldı. Projenin detayları 22-02-2021 tarihinde yapılan toplantıda, Syed Hamza Zaffar Bukhari‘nin sunumun ardından netleştirildi.

Projede, yalnızca kanser hücrelerini hedef alan, altın/gümüş nanopartiküller ile modifiye edilmiş ve lipozomal teknikle geliştirilmiş kanser ilaçları hazırlanması planlanmaktadır. Üretim ve karakterizasyon çalışmaları ile hücre kültürü (in vitro) deneyleri yine ÇÜMERLAB bünyesinde gerçekleştirilecektir.