SEMİNER - İdris ADANUR

ÇÜMERLAB bünyesinde gerçekleştirilen multidisipliner bir çalışma olan “Kanser Tedavisi için Nanoteknolojik İlaç Geliştirme” konusunda yapılacak olan ortak çalışmalarda, Çukurova Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Fizik Bölümü, doktora öğrencisi İdris Adanur tarafından “Nanoparçacıkların önemi, kullanım alanları üretim yöntemleri, karakteristik özelliklerinin belirlenmesi ve manyetik doğasının araştırılması” üzerine bir sunum gerçekleştirildi.

Sunuma Üniversitemiz Fen edebiyat fakültesi ve Tıp Fakültesi ile Adana Alparslan Türkeş Üniversitesi Malzeme Mühendisliği bölümünden araştırmacılar katıldı. Bu bağlamda kanser ilaçlarının istenilen hedefe ulaşmasına yönelik araştırmalarda, ilaçların metal nanoparçacıklar içerisine yerleştirilmesi fikrinin potansiyelleri, avantajları ve dezavantajları üzerine tartışma yapıldı.